BHC Blog


LOKAL PATRIOT. PONOVNO ROJSTVO? NE, PREBUDITEV IZ KOME
08/12/2008, 14:09
Filed under: Jernej | Značke: , , , ,

Slovo je bilo precej težko.

Za tiste, ki smo klub doživljal od začetka, od leta nula-nula do nula-osem in s tem imeli precej zgodovine na grbi, je bilo zaprtje dokaj emocionalno. Tudi BHC je tudi sodeloval na zaključku…dali vse od sebe, kot se je tudi spodobilo.

No, stanje brez Lokalpatriota bi lahko opisal kot komo. Ker smo vedeli, da bo zopet kmalu med nami, ampak vseeno nismo mogli predvidevat kakšen bo, kako bo izgledal in..če je ohranil svoj JAZ.

5.12.2008 je zapisan kot odprtje tanovega.

24-ur kasneje sem odšel tja seveda tudi jaz, v družbi s Hefom-predragim virtuozom in Cucom-menedžerjem skupine BHC. Bil je prijetno hladen decembrski večer, vzdušje je bilo vzpodbudno. Nihče od nas ni pričakoval preveč, pričakovali smo pač grmeč punkovski koncert skupine Niet.

Lokalpatriot- vzpodbudno!

Naj takoj omenim, da to ni več lokal, bolj mi deluje kot klub.

Ko stopiš not, zavohaš novo (ne samo vonj po barvi) energijo, nov veter in reinkarnacijo. Ok, isti obrazi, samo na drugačen način.

Kot, da bi preživeli neurje. Vsi nasmejani. Še več, vse je izgledalo kot ameriški film…happy ending.

Všeč mi je prostornost kluba. Seveda, prostor še ni povsem dokončan, a mi zadeva godi.

Zunanjost je.. pač, smo sredi centra mesta. Zunaj ni prostora za počet ničesar, razen zgoraj na terasi Kavarne. Po prvem vtisu sodeč bomo na dotični terasi večkrat kaj popili.

Savna. Govorim o zraku v notranjosti. Olajševalna okoliščina je zagotovo gneča tako prvi kot drugi dan, samo to nikakor ne more biti dostojen izgovor. Vem, da so odgovorni to zagotovo opazili in bodo kmalu ukrepali in storili vse potrebno za to, da zagotovijo zrak…za dihanje.

Šundr. Uh, zvok…zopet, ne vem ali od gneče..bila je katastrofa. Bil blizu odra, pevca skoraj nič slišal. No, nam je ‘dogajalo’ z ali brez zvočne kvalitete, medtem, ko se je ostalim, ki so prišli na koncert bolj zavoljo dobrega koncerta, ‘u izi’, zadeva zdela precej..neposrečena (uporabljam najmehkejšo možno besedo). Glede izboljšave kvalitete zvoka…tukaj se bojim, da smo vsi skupaj omejeni na strukturo prostora. Podolgovat, nizek prostor, ob straneh prekatne stene. Izgleda misija nemogoče, a vsi, ki nam je že sedaj veliko do tega kluba, smo prepričani,da je tudi tukaj možen napredek.

V času vmes, pa čeprav samo mesec in pol, je narod Lokalpatriota izgubljeno taval naokrog. Sedaj imamo končno spet svoj hram. Tempelj. Molilnico. Svojo rock zadrugo.

Naj živi!

Advertisements

Oddaj komentar so far
KomentirajOddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: