BHC Blog


Podražitev bonov – Gospodarska kriza po študentsko
05/01/2009, 14:29
Filed under: Jaka | Značke: , , ,

Z novim letom so se podražili boni. Ne mislim pisati o tem, kako je država prasica, ter da so vsi politiki lopovi, še največji pa vodilni mož, Pahor (aja, pa ne pozabimo Rupla). Bilo bi brezveze, pa tudi hitro bi lahko zaključil. Pravzaprav sem nekaj takega – podražitev bonov in postopno ukinitev študentskih bonitet po Nostradamovsko napovedoval že na nekem drugem forumu ne prav dolgo časa nazaj. Resnica je, pa četudi jo horda študentska noče uvideti, da slovenska država lepo skrbi za svoje študente. Saj vem, se ne strinjate, toda že če vržete oko malo čez mejo, boste videli, da stvari, kot so študentski boni in nebrzdano delo prek napotnic, ne obstajajo, če pa že, pa v dosti manjšem obsegu.

Kriza prihaja, država pa bo začela klestiti. Naprej po tistih, ki uživajo najvišje privilegije in tu pridejo na vrsto študentje. Socialno blagajno bo treba napolniti, saj bo brezposelnost kaj kmalu potrkala na vrata, vse več ljudi pa bo odvisnih od socialne pomoči.

Kaj se bo zgodilo z mano? Bom lačen? Ne, na bone bom še vedno hodil jest, toda malo bolj skrbno bom izbiral restavracije. Tiste dve, v katerih sem bil najbolj pogosto, so podražile svoje bone za približno 1€. Začel bom iskati alternativo. 🙂

Če se komu zdi – nikakor se ne veselim te podražitve, toda nalijmo si čistega vina. Študentje ne bomo večno, kmalu bomo začeli plačevat v državno blagajno. Prva skrb socialne države in blagajne pa je, da podpre tiste, ki nimajo kaj za pod zob, ne pa študente, ki zbirajo ali bodo šli na bon raje v mehiško ali pa hmm še v kako bolj eksotično restavracijo.

Dober tek vsem skupaj!

Advertisements

Oddaj komentar so far
KomentirajOddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: