BHC Blog


Že znana zgodba, tokrat Hefjektivno
21/01/2009, 22:39
Filed under: Hefe | Značke: , , , ,

Naj začnem s komercialno dodobra razširjenim pregovorom: Prišel, videl, zmagal (Julij Cezar)…. če pa vanj vnesem kanček svoje (objektivne?) kreativnosti : Prišel, videl, rezultat – katastrofa (Jure Zdovc)

Tako je, uganili ste pravilno! Pišem svoje skromno razmišljanje o odhodu THE Marko Miliča.

UVOD: Da se ne zamerim kakšnemu dolenjcu naj povem da sem v prvi fazi ITAK navijač Krke (pravkar prihajam iz tekme), vendar bi lagal če bi dejal da kanček moje duše ne pripada tudi Union Olimpiji.

JEDRO: The Marko Milič … je še kaj za dodati? Ikona nacionalne košarke, do nedavnega srce, kapetan, duhovni vodja, ključni igralec Olimpije. Vendar se je ta zgodba o predanosti tega košarkarskega virtuoza končala na precej kislo-pekoč način.

Športniki in v končni fazi tudi ljudje kova Marko Milič bi po vsej “božji” pravici morali biti označeni vsaj kot polbogovi, a vendar “veliki vplivneži” z njimi ravnajo kot mi z vrečko za recikliranje: Izkoristimo, odvržemo, pohodimo.

Dame in gospodje, dejstvo je da je Marko čutil in z dejanji izkazal svojo pripadnost Olimpiji večji del svoje športne poti, pa četudi je igral le za burek in jogurt (pa verjetno še za sadnega niso dali…). Klub pa mu je vrnil z 0,00% dostojnosti, 100 % _____ (na to črto napiši besedo ki je ne maraš preveč).

Namesto da bi mu po koncu kariere z vsemi “vojaškimi” čini in častmi upokojili dres, se mu iskreno zahvalili, ga častili, ga odjebejo na nehuman način. Bravo!

... Bistveni razlog za igralčev prisilni odhod je bojda trenerjevo nevidenje Miliča v njegovih taktičnih “vizijah”.  Igra teče tekoče? Učinkovito? Upam si mel samo slab zajtrk ko si tole izjavil!!

ZAKLJUČEK:

1- Marko Srečno

2- Srčnim borcem in die hard navijačem Olimpije iskreno želim obdobje košarkarskega razvetljenja (zaslužite si ga!)

3- Upam in vrjamem da te šalabajzerije izkoristi Krka in dobi državno prvenstvo (to je le moja ponižna želja 😀

slovenia

Lep pozdrav,

Hef

Advertisements

5 komentarjev so far
Komentiraj

Prava legenda, se strinjam. Že dejstvo, da se je navijačem različnih klubov po Sloveniji, zapisal kot borec v Olimpiji, je dovolj, da ga častimo. In tule so Zdovc + frajerji kiksnli. :/

Komentar od Sašo

No, način slovesa je bil zagotovo napačen, o tem ni dvoma. Prav tako se strinjam,da je Marko Milič olimpijina (slovenska) košarkarska legenda, ki bi si zaslužila lepo in veličastno poslovilno tekmo zvezd in njegovih košarkarskih prijateljev po možnosti v novi dvorani v Stožicah.
Pa vendar je potrebno dodat naslednje: Marko Milič je baziral svojo igro na dobrem skoku in še boljši obrambi. To je dejstvo in tako je bilo od vsega začetka. Žal nikoli ni bil šuter in to je tudi eden izmed razlogov zakaj se nikoli ni zares uvrstil med velikane evropske košarke…
Tukaj verjetno leži bistvo problema:
Milič je z leti pridobil preveč kilogramov, marsikatero poškodbo in izgubil eksplozivnost.
Posebej v tej sezoni se mu je vse negativno skupaj seštelo.
Poleg tega ima 32 let in na profesionalni košarkaski sceni nastopa že petnajsto leto, tako da ima zagotovo v slabih sezonah kot je ta problem z motivacijo.
In? Še vedno bi lahko rekli, da je borben, da s srcem igra za Olimpijo, da je idol množic. In vse to tudi je.
Ampak.
Igralec kot je Milič, kapetan,ikona…zahteva, kar je normalno, da se njegov glas sliši, da ima avtoriteto..
Vendar imamo tukaj trenerja, Jureta Zdovca, ki odloča o tem, kdo je v njegovi igralni shemi in kakšno vlogo ima. Po katastrofi imenovani Đikić je pač potrebno sestaviti ekipo vsaj deloma na novo.
Dejansko je Zdovc v tem momentu pokazal,da ima jajca (no, tudi njegova igralska kariera temu zagotovo potrjuje) in da je avtonomen v svojih odločitvah, pa čeprav so vmes legende Olimpije.
Konec koncev, nalijmo si čistega vina-Milič NI IGRAL za burek in jogurt (kot ugotavlja Hef) ampak je imel solidno cca. polmiljonsko plačo.
Torej,ni imel samo 2 jurja dohodka na mesec in igral samo zato, ker ljubi Olimpijo, ampak je igral, ja, tudi za DENAR.
Če sem malo zloben-v Olimpiji je lahko kazal tudi povprečne predstave, pa je bil vseeno nedotakljiv . Lahko je bil slabše pripravljen, pa mu nihče ni zameril. Navijači smo mu vse to odpustili.
Nekdo je omenil, da je Milič lahko na klopi do konca sezone, ker je pač car in legenda. NAPAKA. Olimpija, ki se še ni rešila dolgov si enostavno ne more privoščiti sedenja dobro (vsaj za ljubljanske razmere ) plačanega igralca na klopi! Ni pogojev!
In tukaj udari ven hladni profesionalizem: Milič, ne rabijo te več, prinašaš več minusov kot plusov v moštvo. In pika.
Pozabimo na emocije ob tem slovesu: Spomnimo se samo, kako je Milič leta 2006 pustil na cedilu Olimpijo, ko mu je Real Madrid ponudil bajne vsote. Januar 2006, tri kola pred koncem redenga dela Evrolige. Meni nič tebi nič je odšel.
V prejšnjih mesecih te sezone je prijateljsko držal in nagovarjal takratnega playa Rannika v Ljubljani, da ni sprejel Olimpiakosove ponudbe…
Pol ti pa Milič takšno pihne in gre kadar nekdo ponudi več denarja – le kaj si je takrat mislila javnost in Okornovi borci, ki so se s šestimi igralci borili na vseh frontah???!!
Olimpji je veliko je dal in še več dobil. Prišel in odšel je kadar se mu je pač zahotelo. No, zdaj ga je odstavila Olimpija sama.
Vso srečo, Marko Milič!
lp, jernej

Komentar od bhcband

zdovc – milič (dva petelina na enmu gnoju)-NE GRE.

Komentar od ć

Jernej,

– Milič Je igral za burek in jogurt dober del Lj kariere. Da je imel na čase dobro plačo, hvalabogu.
– Da ni šuter? Je najbolj “zvit” virtuoz pod košem, nerešljiv šuter z eno roko.
– Več minusov kot plusov? Naštej jih.
– Iz Olimpije 06 je šel ko je bilo sezone konec in je ekipa bila v dolgovih, sporazumno, obojestranska usluga.
– Brez zamere (You Rock), glede na to da nisi basket man, spremljaj raje fuzbal.

Hef

Predlagam:
http://studio.delo.si/20090122_4977

Komentar od bhcband

Hefe,

-za cca. 400 000 eur si ti lahko nabaviš več kot le en burek in jogurt (CIME igra za burek in jogurt)
-njegov minus: za krilnega centra je prenizek, pretežak (kile ga jebejo) in če se navežem na ‘virtuozno šuterstvo’-zunaj rakete je praktično nenevaren, to ve že cela jadranska liga in še bolj Evropa. Njegov zviti met je super iznajdba, a košarkar z metom izpod roke(in ponavlam, to je njegov edini met, ki ga dejansko obvlada) še nikol ni bil šuter al pa super igralec
-zapustu je Olimpijo januarja 2006, tri kola pred koncem evrolige. Ta podatek je 100%. In takrat je blo rečeno v smislu:”Ponudba je pač predobra.” Ok, Marko, pač je bil profesionalen. Zakaj ne more bit tud danes Olimpija profesionalna do njega?
-ni zamere, samo podatke si mal uploadej, ker mam jaz očitno bolj pravilne, pa čeprav vem manj o tem kaj se trenutno dogaja v basketu.
lp, jerč

Komentar od bhcband
Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: