BHC Blog


Trenja (5.2.), EMA 2009 – Žolč in slava
05/02/2009, 23:19
Filed under: Jaka | Značke: , , , , , ,

Kdor danes ni gledal Trenj, je zamudil eno izmed najbolj zanimivih TV tragikomedij v zadnjem času. Pa še v živo je potekala stvar (kot da tega ne veste).

Govora je bilo o škandalu na EMI (tisti jebem-vam-sunac-izpad enega od Langa bratov na hodnikih RTV-ja, potem ko jih je žirija že drugič zapored nategnila) in o raznih medijskih konstruktih, ki danes polnijo tračarski tisk. Prav hude vsebine oddaja ni ponudila, kar pa od tako žlahtnega izbora gostov seveda niti ni bilo za pričakovati. Toda, bilo je zabavno.

Soočili so se Mišo Kontrec (brat Jožeta, ki je na RTV-ju tako nemarno preklel vse, kar leze in gre), Manca Špik (hot), Werner, Sabina Mali (semi-hot), Damjan Murko (štajerski slavček), Bernarda Jeklin (očitno ima na Trenjih že kar sezonski abonma), Vasilij Polič (stara šola), Bojan Požar (s časopisa Direkt) Marko Crknovič (kolumnist, bloger, kvazi glasbeni kritik), potem pa še neka frajla iz Big Brotherja po imenu Sara, neka lastnica/šefica/whateva ene izmed tračarskih revij in pa Aleš Čepin, zdaj že bivši soprog Urše Čepin, kvazi-pevke, kvazi-voditeljice. Zadnja dva se trenutno ločujeta preko medijev, a več o tem kasneje.

Torej, EMA škandal. Začel je Mišo. Jezik se mu je malo zatikal, pa saj, ni govornik, temveč pevec. Vmes je bil Požar nekaj pameten, Mišo mu je rekel nekaj v stilu, da ga ne razume oz. da nima pojma. Car. Kmalu zatem se je oglasil Crknovič. Kolumnist, ki je že lani na svojem blogu zlival gnoj čez Lango, med drugim ga je motilo tudi dejstvo, da je bil lanska pesem odigrana v 5/8 ritmu, pa čeprav je bila v resnici v 7/8. Taisti Crknovič ni skoparil z besedami in govoril, kako je vse brez veze, kako so vsi brez talenta in to s približno tako ravnodušnim tonom, kot da bi v gostilni naročal kavico. Z mlekom. Res ne vem, kdo mu je podelil pravico, da igra glasbenega kritika. Potem je do besede prišel Werner, povedal nekaj konkretnega, toda o imenih žirantov in zlobcev iz RTV-ja, ki nameščajo rezultate na EMI, ni želel spregovoriti. Noče si uničiti kariere, kot tudi ne kariere svoje varovanke Brigite (Šuler, seveda). Je pa s stisnjenimi zobmi dejal, da bo imena razkril, če ga bodo začel bojkotirati. Grožnja. Vmes sta govorila Bernarda in Vasilij, ki pa nista povedala nič takega, ob čemer bi zašvical ful. To se je namreč zgodilo, ko je govoril/pljuval Crnkovič in ko sem potiho navijal, da bi se Mišo vstal in ga na gobec. Iz te moke ni bilo kruha. Škoda.

V drugem delu so govorili o zakoncema Čepin. Bojda njuno ločitev trenutno spremljajo skoraj vsi tračarji. Pred našimi očmi se je odvila zgodba o tem, kako je on iz ljubezni do nje, lepe mlade natakarice odkupil TV Papriko, da je ona lahko vodila svojo oddajo, pa do pevske kariere, Ferrarija v garaži (saj res, kje je bila pa Natalija Verboten?), džakuzija itd. Na koncu je celo poklicala v oddajo (vrhunec dramskega trikotnika) in rekla, da bi se pobotala z njim, on pa jo je prosil naj se ne sleče za Playboy in da ji bo dal toliko denarja, kot so ji ga pripravljeni dati za te fotografije. Da naj tega ne stori zaradi otrok. Otrok. Zaradi otrok. (se opravičujem, ker ponavljam to besedo, toda tudi on jo je). Otrok.

Zaradi otrok.

Preden napišem še kaj več, kar nima nobenega smisla, bom izpostavil tisto, kar sem v osnovi mislil zapisati.

1.

Komad Lange feat. Mance bi moral zmagati. V sebi je nosil nekaj pristnega, nekaj tiste cigansko-nomadske duše. Pod začetek komada bi se z veseljem podpisali legende ala Šukar, zaključek pa je takšen, ki bi ga želel napisati slovenski balkanboy no.1, Magnifico, pa mu to ni uspelo. Enostavno je bil boljši od tistega sranja Love Sym-phony od Quartissima. Edini Symphony, ki je kolikor toliko okusen, je Zala Symphony.

2.

Bolj kot opazujem Damjana Murka v medijih, večji genij se mi zdi. Ko boste naslednjič pomislili, da je totalen bebec, pomislite dvakrat. Peti ne zna, toda način, s katerim manipulira v medijih, je hudičevo dober.

3.

Kdo za vraga je Sabina Mali, da govori, da Urša Čepin ne zna peti?! Seveda, Urša Čepin ne zna peti, toda kdo za vraga je Sabina Mali, da sodi o tem!? O tem, kolikšno težo so imele njene izjave, so presodili tudi poptevejevci, ki so med njenim govorjenjem kazali njene gole fotografije iz Playboya. Bravo. Vsaj nekaj. Še to – se tudi vam zdi, da so se vse misice na izbor za mis prijavile samo zato, da bi kasneje lahko razvile pevsko kariero, o kateri sanjajo že od otroštva?

4.

Manca Špik = HOT

————

Naj zaključim z besedami Damjana Murka (ki jih izreče po koncertu):

»Ne dajte mi rož, dajte mi kuverto.«

Over and out.

Advertisements

Oddaj komentar so far
KomentirajOddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: