BHC Blog


MEDCELINSKI SENTIŠ-TAJSKA
23/02/2009, 14:19
Filed under: Jernej | Značke: , , , ,

Že vsem povedal občutke o svojem potovanju, a skoraj nikomur pokazal fotografij. Bojo vsaj tukaj.. Lani poleti sem potoval na Tajsko. Točneje konec julija, skupaj s Špelo. Letela sva s Turkish Airlines, kjer žal ni bilo svinjine. Je bilo pa Efes Pilsener pivo, tako da imajo Turki že sedaj moj blagoslov za vstop v EU.

map_of_thailand

Spodaj sledi reportaža s potovanja-

1.Bangkok in Ayuthaya (srednjeveška prestolnica Tajske) : na meniju je duty free iz Istanbula, utrip Bangkoka, vožnja s tuk-tukom, templji, nora agentka v turistični agenciji, prikaz noodlov s piščancem (tole+juha+pijača je zneslo skupaj dober evro), veličastni bankoški templji in seveda Bude vsepovsod ter njihovi zahodnjaški posnemovalci, Špela z ozadjem reke Chao Praye, ulična prodaja hrane-noodles & spring rolls, Špela na vlaku, Jernej v tuk-tuku, ko je švical ful in pa srednjeveški Agnkor-Wat templji.

dsc_00102dsc_00311dsc_00391dsc_00661dsc_00941dsc_01621dsc_01871dsc_02561dsc_02971dsc_04841dsc_05001dsc_05191dsc_06541

Potem se zgodba po dobrem tednu nadaljuje na JV Tajske, točneje v regiji Krabi, kjer leži tudi najbolj znan otok tega dela sveta Koh Phuket (prebere se fukat, itak).

2. Tukaj je bilo perfektno. Super plaže in okolica a še najbolj so izstopali ljudje.. Se prvi večer usedeš na glavno ulico na pivo, zagledaš enga Tajca, ki preigrava Erica Claptona (”euik kepton, u know euik kapton”?), Oasis in Snow Patrol, z njim zahengaš…se kar naenkat prikaže tip, ki bi po naših standardih veljal že za brezdomca, a se izkaže da je pač izreden free rider is Švedske (Bodhi Freeman-hehe, novo ime za novo življenje, ki ga živi), ki je po čudežu dobil kos prelepe obale, kjer namerava zgraditi svoj napolhipijevsko razvetljeni resort ‘Welcome Home’ in te še isti večer povabi v ‘Lazy Bar’ (glej ga zlomka, 150 m stran od bungalovov), kjer Tajci brezkompromisno nabijajo roknroll, dan kasneje se pa  udeležiš še barbecue partija pri njemu..kjer spoznaš prijazno tajsko familijo…

Om Shanti, Bodhi

dsc_07541dsc_08011dsc_08531dsc_0858dsc_0874dsc_0860dsc_0906

Tretji del potovanja je bila tihooceanska stran Tajske – otok Koh Phan Ngan. Tukaj je bilo več časa za relaksacijo v bolj individualistični meri. Bazen sredi bungalovov, milo za pobelitev kože (to Tajke prakticirajo dokaj precej), plažni utrinki, masaža pri maserki in lady-boy maserju (4 eur/masaža-čutiš vse kite in kosti), pivo Singha-najboljše tajsko, shake s Špelo-na dan si jih moral popit vsaj pet, če si želel biti funkcionalen v vročini in vlagi, spalni vlak ter ena šivilja, ki je oblikovala obleke za verigo hotelov v Sloveniji (svet je res majhen).

dsc_0936dsc_1020dsc_1097dsc_1099dsc_1157dsc_1162dsc_1163dsc_1175dsc_1184

Zaključek tega sentiša se je pa zgodil zopet s Turki…na letališču Pučnika. dsc_1254

Zagotovo še kdaj. Priporočam vsem.

jer

Advertisements

6 komentarjev so far
Komentiraj

Bravou. Pa smo na blogu dočakali tudi potopisne vsebine z zelo mikavnimi fotografijami. Me že ma, da bom tudi jaz objavil kaj iz svojih evropskih vandranj.

Keep it real,
Jaka

Komentar od bhcband

zakon Jerc! hudu si opisu potovanje! 🙂
znaš navdušt ljudi! vsaj mene 😉
enjoy!
sos.

Komentar od sos

fukat nagi!

Komentar od Jože

dej slike mene dol pobris, pa dej gor ksne mal bolj konkretne: tisto iz vrha stolpa-ne-vem-kolkih-stopnic k gleda na celo Krabi regijo, z zelenjem prekrite apnenceve strukture, pogled na otocke z Bodhijeve plaze, Joeyja, nevihtno morje iz Ko Phangana, Ayuthayo in tako naprej…

marselema!

Komentar od burek+cedevita

draga Bureka,
hvala, ker si pogledala post in spodobi se, da imaš kakšno kritiko, glede na to da imaš eno izmed glavnih vlog v njem, pa da so fotke iz tvojega fotkiča.
Vendar pa repotraže ne spreminjam.
Uživaj v Andaluziji, pa pij veliko Cedevite, da kod ne zgrmiš.
lp, jer

Komentar od bhcband

mja, v bistvu so res moje fotke, sm niso najboljse… ajde, naj ti bo. 😉
sm pa ze nazaj, arabska in natrenirana, sm brez bureka… pismu!

ahlan v slovenijo!

Komentar od burek+cedevita
Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: