BHC Blog


Recenzija: Placebo – Battle For The Sun
13/06/2009, 15:52
Filed under: Jaka | Značke: , , ,

Placebo, londonska skupina, ki se na sceni pojavlja že 15 let, je pred nekaj dnevi izdala svoj šesti studijski izdelek Battle for The Sun. Revnejši za eksces in droge, ki so bile v preteklosti stalni spremljevalec skupine in so jim dajale naziv redkih preživelih bad-boyev na moderni fake rokerski sceni ter bogatejši za novo kalifornijsko okrepitev za bobni, Stevea Forresta, so izdali preklemano dober izdelek.

Kar po vrsti. Kitty Litter – izrazito kitarski komad z zapomljivim refrenom odpre ploščo. Sledi Ashtrey Heart, najbolj poslušljiva skladba plošče in nezgrešljivi singel v prihodnosti. Nadaljuje naslovna skladba, Battle for The Sun. Zelo inovativni bobni na kitici, ki se stopnjujejo v nekakšen marš in skladbo razvijejo v sijajen, epski in z godali obogaten refren v stilu Muse. For What It’s Worth – prvi singel s plošče, ki je do tega trenutka pravzaprav najbolj medel komad s plošče. Sledijo Devil in Details, Bright Light, Speak in Tongues, darkerski rock, ki proti koncu zopet postane zelo himničen. Never-Ending Why začne rahlo stonersko, kitica in refren pa sta zopet zelo všečna in udarna – zelo verjetn singel. Plošča po tej skladbi morda malo pade, velja omeniti še Come Undone, vendar še vedno pusti izjemen vtis.

Povzeto, plošča je definitivno najboljši in najkompaktnejši izdelek Placeba. Zagotovo bo všeč ljubiteljem malo temnejšega rocka, ki v glasbi iščejo glasne in močne kitare, melanholično melodičnost, epskost in nevsakdanji vokal. Izrazit kandidat za naj (alter) rock ploščo letošnjega leta.

4,5/5

Advertisements

1 komentar so far
Komentiraj

[…] Mene je najbolj prepričal sobotni britanski lineup, ko so na glavnem odru začeli Subways, trojček križanec med Nirvano in Oasis z eno izmed najbolj jiggy basistk v rocku, za njimi post-punkovski kvartet Editors, nadaljevali so Klaxons, punk/rave atrakcija, potem valižanski klasični no-bullshit rockerji Manic Street Preachers, zaključili pa so letošnji MTV nagrajenci za najboljšo alt-rock ploščo leta Placebo, o katerih sem že pisal. […]

Pingback od Glasbeni festivali v tujini (SZIGET 2009) « BHC Blog
Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: