BHC Blog


KAKŠNA JE TA SCENA, KAKŠEN JE TA FOLK? – DEBILNA JE TA SCENA IN NEUMEN JE TA FOLK 1.del
26/11/2009, 00:56
Filed under: Jernej | Značke: , , , ,

Tum-pam-pam-pam!

Leto je naokrog, leto dni smo starejši in s tem žlahtnejši. S sveže stisnjenim pomarančnim sokom nazdravljam temule blogu!

Čas je, da se tisti, ki smo se umaknili v ilegalo, znova razpišemo o stvareh, ki nas fascinirajo, jezijo ali kako drugače zabavajo.
KAKŠNA JE TA SCENA, KAKŠEN JE TA FOLK? – DEBILNA JE TA SCENA IN NEUMEN JE TA FOLK je nov podlist, nekakšna nanizanka človeških značajev ter pojavov.

Danes obravnavam nadležne sostanovalce v blokih, ki jih dragi študentje oz. mladi, ki šele začenjate resno življensko pot, še predobro poznate.

Predstavljajte si, dragi moji, stanovanjski blok, nekje v Ljubljani.
Tam domuješ kot študent oz. študentka skupaj s svojimi cimri.
Obkrožen si z različnimi sosedi, od štajercev-študentov do raznoraznih x, y-lonov spodaj in zgoraj. Ok, so far so good.

Kot dober in vzoren študent(-tka) imaš kakopak tudi obiske, se pravi ljudi, ki od sebe dajejo ne samo telesne vonjave ampak tudi nekaj hrupa, logično.
Socializacija je naj preventiva pred računalniško okamenelostjo, ne?

In tukaj se začne.
V svoj poštni ‘kaselc’ dobiš pismo.
Zanimivo, nima znamke, poštnega žiga ter nima naslova. Samo tvoje ime. Hmmm…

”Spoštovani ta-pa-ta, v imenu stanovalcev….tega bloka…izražamo protest…proti temu, kar se dogaja v vašem stanovanju…hrup, stoli…stoli, hrup…kupte zvočne podkve za stole (dobite jih v merkurju-wtf?)…to se dogaja ravno takrat, ko ste v stanovanju, ko vas ni, je mir…sledijo ukrepi, med drugim bom poklicala…VAŠE STARŠE…itd.”

Gospa se imenuje Kunigunda Andrejčič in očitno je govorila v imenu spodnjih stanovalcev.

Ni kaj, lahko si natočimo čistega vina in rečemo: Gospa je očitno v letih, sklepi trpijo, proteza razpada, hčer edina je že davno ušla, ker mame nima več rada.

HINAVSTVO je nekaj, kar v tem primeru pomaga. Je vsekakor slaba zadeva a kljub vsemu učinkovita. Moj odgovor ga. Andrejčič:

26.11.2009

Spoštovana ga. Andrejčič;

Najprej se Vam želim zahvaliti za Vaše pismo.

Veseli me, da ste argumentirano in mirno podali mnenje o hrupu, ki naj bi se širil iz našega stanovanja. Priznam, malo me čudi, da se na nas niso obrnili stanovalci, ki živijo neposredno pod nami – a to vsekakor ni bistvo pisma, ki Vam ga pošiljam.

Bistveno je, da smo vaše pripombe upoštevali ter že na dan prejema (23.11) Vašega pisma ukrepali, kot je bilo potrebno. Stole smo ‘podkovali’ z blažilci hrupa in na ta način, vsaj upamo, omilili nepotreben hrup.

Opravičujem se Vam in ostalim stanovalcem za neprijetnosti, ki ste jih morda doživeli.

Vas pa vabim, da se v duhu dobrososedstva kdaj oglasite pri nas na kavi in pecivu, katerega izvrstno pripravljata moji sostanovalki, … in …., ter da še takrat pokramljamo o stvareh in problemih, ki se tičejo sobivanja v našem bloku.

S spoštovanjem,

Glej ga, hinavca

Advertisements

2 komentarja so far
Komentiraj

Hinavec in Lizun!

Fuj te bodi!

(Upam, da pride na kavo in prinese kake kul piškote.)

Komentar od JHC

Lepo napisano!

Ravno včeraj sem se udeležil zabave v bloku, na Bežigradu. Situacija je bila zelo podobna, vendar s to razliko, da mi nismo dobili pisma, pač pa je zapel zvonec in glej ga zlomka, na vratih sta bila dva mlada policista. Seveda polna sama sebe, ker ju očitno doma čaka diktator. To pa ni bistvo.
Z nekim razumevanjem sta nam napisala, natančneje lastniku stanovanja in seveda praznovalcu včerajšnjega rojstnega dne, kazen v višini 40 €. Z razumevanjem zato, ker sta rekla, da bo naslednja položnica v višini 500€, če bo potrebno še enkrat mirit zadeve. Fajn. Prišparali smo 460 €, zato smo krenili pit naprej.
Če se še malo vživim v zadevo, bi navedel še en zanimiv dogodek. Nekaj časa nazaj, recimo 1 mesec, sem nič hudega sluteč, v zgodnjih jutranjih urah “zacahnal” nek grm na ta način, da sem ga poscal, seveda. Oprostite izražanju, uriniral. Ravno takrat sta mimo prišla tokrat gospodična policistka in nek zelenc, fant, policaj! Le-ta se je ukvarjal z drugimi, bilo nas je namreč več, policistka pa z mano. Škoda, da je bla situacija takšna, kakršna je bila. V kakšni drugi situaciji, bi se lahko z mano ukvarjala na malce drugačen način…..pa pustmo stat! Torej, po njenih besedah sem v pričo nje SCAL pred njo, in tako kršil javni red. Gospodična, naj se do konca vščijem v hlače samo zato, da bom pred vami pospravil orodje in se tako izmuznil kazni? ne bi rekel. Že je vzela listek in začela pisat kazen. V višini 100 €!!! Nekako sem se izmuznil in rekel, da sem študent brez dnarja, ki ga mudi scat! Glede na moje učke si je premislila in me opozorila, naj nemudoma zapustim prizorišče! Tako se je zgodba končala. Čez kakšne pol urce sem scal drugje, zaradi v tem času popitega piva.
Naj zaključim: Ker se 20 ljudi zabava v stanovanju, pije, ropota s stoli, je potrebno plačati 40 €, v najboljšem primeru! Ker fanta scat v naravi, ga košta 100€. Tu ni logike! Vsaj zame ne!
Zatorej pazite, kje in predvsem kdaj vas prime scat, ker je to lahko usodno za vašo denarnico! Tudi za zdravje, če želite nekako ustavit scanje in se zadevi izognit. Tako pač je!

Pa lep pozdrav!

j.sos.

Komentar od sos
Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: