BHC Blog


X – faktor: Komentar četrte finalne oddaje
04/06/2012, 15:04
Filed under: bhc, Jaka | Značke: , , , , ,

Ker je komentar prve finalne oddaje X-faktor doživel nadpovprečen odziv in branje na našemu blogu, bom sledil načelu »Ne menjaj konja, ki zmaguje« Sicer ne vem čisto točno, kaj to pomeni, ker sem bil v rani mladosti na konjskih dirkah v Šentjerneju samo enkrat, tako da na tej točki zaključujem s konjskimi pregovori.

Image

Torej.

Če sem v prvi oddaji kritiziral delo žirije, moram mnenje malo spremeniti. Kar sem opazil sam, so očitno opazili tudi producenti in zatežili žiriji, naj začne malo bolj strokovno in artikulirano utemljevati, zakaj je nekdo dober in zakaj ne. Z drugimi besedami, v prvi oddaji so bili vsi oh-in-sploh super, v  naslednjih oddajah pa so tekmovalcem že začeli malo moriti. Kljub temu pa je še vedno prevelik razkorak med tem, kako nekaterim tekmovalcem pridigajo, nekatere pa neutemeljeno hvalijo, čeprav si to ne zaslužijo. Uranjek je v svojih komentarjih »rokerski« (pa si pod tem razlagajte, kar si pač želite), Damjanovič se je popravil, Jadranka pa je edina, ki si zasluži prime-time termin na TV. Čeprav bom zdaj zvenel kot kak gejevski modni oblikovalec  –  naj mi Gačanovič ne zameri – moram iskreno priznat, da so Jadrankini stylingi kul.

Geneza tekmovalcev:

Demetra – prva oddaja fenomenalno (favoritka), druga oddaja podpovprečno, v tretji oddaji so ji dali peti italijansko pesem, kar je tako, kot da bi dal Oliverju Dragojeviču in dalmatinskim klapam peti Galebi se karaju i ribari na moru. Pa včeraj? Poletna noč…hm…ne bom rekel, da je bila slaba, vendar me enostavno ni prepričala. Vse bolj se kaže specifičnost njenega glasu – kar paše njenemu stilu, odpoje super, kar pa ji ne leži, odpoje zelo zelo povprečno.

Ajda – Prva oddaja fiasko, v drugi se je s Pink popravila, tretja oddaja je bila tudi kul, tale »Na soncu« pa je zelo težko ocenit, ker je šlo za najlažjo pesem večera, ki bi jo znal ob akustični kitari dostojno zapet povprečen srednješolec ob taborniškem ognju ali v portoroškem kempu.

Matija – fejst dečko, ki pa glasovno žal težko konkurira ostalim. Njegova uvrstitev naprej je rahlo presenečenje.

In & Out – v tretji oddaji so bili najboljši – tudi fanovska baza je široka. Tole včeraj glasovno ni bilo ravno prva liga, je pa bilo zanimivo. Mislim, da bodo prišli v finale.

Ana – iz oddaje v oddaje dokazuje, da je glasovno neprekosljiva. Tist Sweet Child O’mine ji ni delal usluge, saj ga je odpela v konjski maniri, danes pa je Neisho zadela 100%, čeprav sem bil zelo skeptičen nad izbiro komada. Včeraj je v repasažu (ulala, veslaški izraz) prišla v naslednji krog, bojim pa se, da bo od včeraj naprej redno ena izmed kandidatk, ki bo morala peti rešilno pesem. Grda je bila manipulacija tistih posnetkov iz preteklega tedna, ki jo kaže, kako preklinja in zopet ne j.e.b.e. sistema. Naj bo sram ekipo Pop TV-ja, ker nalašč ustvarja slabo podobo.

Last but not least…

Alma – reva boga, že dvakrat do sedaj nominirana v izločilni boj, kjer pa vedno znova dokaže svoje kvalitete. Če sem čisto iskren, menim, da je ravno ona tista, ki bi si po štirih krogih najbolj zaslužila zmago. Morda na prvi pogled ne premore simpatičnosti Demetre in Ajde, vendar jo ima kamera rada, dokazala pa je, da je takoj za Ano najboljši vokal te oddaje. V vseh štirih oddajah je bila pevsko skoraj brezhibna, danes izjemna. Na določenih delih je celo presegla original. Iz glavne outsiderke se je, vsaj pri meni, spremenila v glavno favoritinjo za končno zmago.

Zaključek: Ajda šla ven, rahlo presenečenje. Naslednja za odstrel bosta po vsej verjetnosti Matija in Ana, finale pa bi bil v tem trenutku: Demetra, Alma, In & Out.

…da si malo opomorete po tem brezveznem flancanju…

Blood sugar sucker fish in my dish, how many pieces do you wish?

Advertisements

1 komentar so far
Komentiraj

Moreover, manufacturers have proclaimed that intake of water may also help make Phen375
work nicely. On the other hand, you will also come across lots of low-calorie tablets which are harmless and devoid
of side effects, but you cannot purchase them
without prescription. As a result with the increasing demand for the effective weight-loss pills brought about by increasing population of heavy people, more and more manufactures attended
up to offer their products to your market hoping to profit from the booming weight-loss market.

Komentar od Sergio
Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: